Springfield

Brain Bow fosfatidylserine

€ 39,90

Phosphatidylserine (PS) speelt een belangrijke rol in de gezondheid van de hersenen, zenuw-, cel-, en immuunfunctie. PS is een fosfolipide en komt in hoge concentraties voor in de hersencellen. Met een enzymatische bewerking van soja wordt de PS in geconcentreerde vorm verkregen.

Bekijk details

Nog maar 1 beschikbaar!

Details van het artikel

Brain Bow met fosfatidylserine, fosfatidezuur en andere fosfolipiden van plantaardige oorsprong


Fosfolipiden zijn de bouwstenen van de celmembranen. Fosfolipiden zijn opgebouwd uit glycerol, waaraan vetzuren zijn gebonden en een fosfaatgroep met daaraan een aminozuur (bijvoorbeeld serine), een amine of een aminoalcohol. Hierdoor ontstaat een kopvormig, wateroplosbaar gedeelte en een staartvormig vetoplosbaar gedeelte. De groep van fosfolipiden bestaat onder andere uit fosfatidylcholine, fosfatidezuur en fosfatidylserine. Onder de fosfolipiden neemt fosfatidylserine een bijzondere positie in. Fosfatidylserine is de enige fosfolipide dat – in gezonde cellen – uitsluitend aan de binnenkant van de celmembraan voor komt. Dit heeft te maken met de specifieke rol van fosfatidylserine.


Complex uit soja: natuurlijk en veilig


De fosfolipiden komen in onze voeding voor in zaden zoals de sojaboon, maar ook in eieren voornamelijk als lecithine. De inname van fosfatidylserine is de laatste twintig jaar gedaald. Fosfatidylserine komt in kleine hoeveelheden voor in orgaanvlees en vette vis. Gelet op mogelijke verontreiniging van dierlijke producten, heeft een plantaardige vorm tegenwoordig de voorkeur. Een goede bron van fosfatidylserine is soja. Wanneer fosfatidylserine samen met fosfatidezuur en andere fosfolipiden (zoals ook van nature in de sojaboon voorkomt) wordt verwerkt en geconcentreerd tot een complex, dan is de opname in het lichaam beter. Door de speciale verwerking wordt fosfatidylserine hoog geconcentreerd. Grote hoeveelheden soja nuttigen geeft niet dezelfde hoeveelheden fosfatidylserine als een supplement. De veiligheid van fosfatidylserine uit soja (600 mg per dag) is onderzocht en veilig bevonden.


Gebruik: 


2 x per dag 2 softgels.
Na 6 tot 8 weken kan het gebruik terug naar 2 x per dag 1 softgel.
Aanbevolen gebruik niet overschrijden.


Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl. Bewaren op een koele, droge plaats, buiten bereik van kinderen houden.


Ingrediënten

530 mg fosfolipidencomplex van plantaardige oorsprong (soja), waarvan:
• 100 mg fosfatidylserine
• 430 mg fosfatidezuur en andere fosfolipiden en middellange keten triglyceridenBevat soja van niet-genetisch gemodificeerde bron.