Nutriduyn

5-HTP

€ 19,90


5-Hydroxytryptofaan (5-HTP) is een aminozuur dat het lichaam zelf ook aanmaakt.


Je lichaam gebruikt het om serotonine aan te maken. Een chemische boodschapper die signalen verstuurt tussen je zenuwcellen. 

Lage niveau's van serotonine werden geassocieerd met depressie, angstaanvallen, slaapstoornissen, gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. 


5-HTP wordt gebruikt om het lichaam te helpen ontspannen 's avonds ter bezorging van een goede slaap. Een deel wordt omgezet in melatonine, het slaaphormoon. 


Bekijk details

In voorraad

Details van het artikel

5-HTP


Stemmingsondersteuning 


● 5-HTP is een effectieve formule die 50 mg 5-hydroxytryptophan (5-HTP) per portie levert om een ​​gezond humeur en welzijn te ondersteunen. 


● 5-HTP wordt gewoonlijk gewonnen uit de plantensoort Griffonia simplicifolia en is tevens een primaire metaboliet van het aminozuur L-tryptofaan.

Ondanks dat L-tryptofaan bekend staat als een natuurlijk kalmerend middel, veroorzaakt 5-HTP niet noodzakelijkerwijs slaperigheid, maar werkt het eerder ter ondersteuning van ontspanning en kalmte.


● 5-HTP (bij hogere doses) kan echter nuttig zijn om de slaapkwaliteit te ondersteunen, omdat een deel ervan wordt omgezet in melatonine. 


● 5-HTP passeert gemakkelijk de bloed-hersenbarrière en is effectief voor het verhogen van serotoninespiegels in de hersenen. Serotonine wordt vaak aangeprezen als de "feel good" neurotransmitter vanwege de positieve effecten op het humeur. Door de niveaus van serotonine in de hersenen te verbeteren, kan 5-HTP helpen bij het ondersteunen van stemming, ontspanning, neuraal weefsel en slaapkwaliteit. 


● Verder zijn er enkele gegevens die suggereren dat 5-HTP-suppletie gewichtsverlies ondersteunt door voedselinname te verminderen. 


 Hieronder vindt u enkele van de meest relevante, door onderzoek ondersteunde voordelen die voortvloeien uit het gebruik van 5-HTP:

● Ondersteunt ontspanning, kalmte en gemoedstoestand
● Stimuleert diepere slaap
● Kan gewichtsverlies ondersteunen (in hogere doses)
● Ondersteunt neuraal weefsel 


Andere ingrediënten: rijstbloem, gelatine (capsule), magnesium stearaat (plantaardige oorsprong)

Aanbevelingen: Neem 1 capsule, 3x per dag op een lege maag als voedingssupplement of zoals aangewezen door je coach. Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of medicatie neemt, raadpleeg je arts voor gebruik. 


Servings: 60


One capsule supplies:


IngredientAmountDaily Value
L-5-Hydroxytryptophan (L-5-HTP)50 mg

**

** Daily Value not established.