De beste prenatale vitamines voor een gezonde zwangerschap

De beste prenatale vitamines voor een gezonde zwangerschap


Tussen ochtendmisselijkheid, vluchtige verlangens, en aversies, kan het moeilijk zijn om goede voeding te krijgen tijdens de zwangerschap. Zelfs als u een uitgebalanceerd dieet volgt, is het nog steeds mogelijk om een aantal essentiële voedingsstoffen te missen.


Hier komen de prenatale vitaminen. Ze zijn een makkelijke manier om eventuele tekorten aan te vullen en zowel uw lichaam als de groei en ontwikkeling van uw baby te ondersteunen. Ze kunnen zelfs neurale buis onregelmatigheden en bloedarmoede helpen voorkomen.Wanneer moet ik beginnen met prenatale vitaminen?


De beste tijd om te beginnen met prenatale vitaminen is voordat u zwanger wordt. Het foliumzuur in prenatale vitamines vóór de bevruchting vermindert de kans op neurale buis problemen zoals spina bifida aanzienlijk.


De neurale buis van een baby, die zowel de hersenen als het ruggenmerg zal vormen, ontwikkelt zich tijdens de eerste maand van de zwangerschap. Dat kan al gebeuren voordat je je realiseert dat je zwanger bent.


Als je nog geen dagelijkse prenatale vitamine slikt, begin er dan mee zodra je weet dat je in verwachting bent. U blijft uw prenatale vitamine elke dag innemen tijdens uw zwangerschap.


Uw arts kan u ook aanraden om na de bevalling prenatale vitaminen te blijven slikken, vooral als u besluit borstvoeding te geven.Hoe kiest u de beste prenatale vitamine voor u


Als u zwangerschapscomplicaties of andere gezondheidsproblemen hebt, kan uw arts u een prenataal voedingssupplement op recept aanraden. Anders zijn bij de apotheek of online prenatale vitamines verkrijgbaar.


Er zijn veel merken verkrijgbaar, maar u kunt het beste een prenatale vitamine kiezen die het volgende bevat:


  • folaat (foliumzuur)
  • ijzer
  • calcium
  • vitamine D, C, A, en E
  • zink
  • koper
  • vitamine B12
  • magnesium
  • Omega 3 epa-dha

De meeste zwangere vrouwen krijgen niet genoeg choline binnen, dus is het belangrijk om choline-rijke voedingsmiddelen zoals eigeel in je dieet op te nemen of een supplement te nemen dat deze belangrijke voedingsstof bevat.


Choline is belangrijk voor je gezondheid en is essentieel voor de ontwikkeling van de foetale hersenen en de werking van de placenta.


Sommige supplementen bevatten ook DHA, dat belangrijk is voor de groei en functie van het hersenweefsel van uw baby - vooral tijdens het derde trimester.


Als uw multivitamine geen DHA bevat, vraag uw arts dan om aanbevelingen voor DHA-supplementen.Hoe we de beste prenatale vitamines hebben gekozen


Of je nu op zoek bent naar iets dat blijft zitten als je last hebt van ochtendmisselijkheid, of je wilt gewoon iets dat lekker smaakt. We hebben deze vitamines gekozen omdat ze de essentiële ingrediënten bevatten die je nodig hebt tijdens je zwangerschap en omdat ze goed beoordeeld worden in online reviews.


De meeste van deze vitaminen zijn verpakt voor 30 porties - ongeveer voor een maand. Sommige worden verkocht in verpakkingen van 60 of 90 porties.